Απλεπιστήμιο Λακωνίας 2015

Mpozas

Η ΒΙΟμόνοια διοργανώνει το πρώτο Απλεπιστήμιο στη Λακωνία αυτό το καλοκαίρι και σας προσκαλεί σε ένα δεκαήμερο από 4 έως 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα ασχοληθούμε θεωρητικά και πρακτικά με τους φυσικούς πόρους, την φυσική ζωή, την φυσική διατροφή, την φυσική καλλιέργεια, τον φυσικό εαυτό μας σε μια όμορφη παραλία του Λακωνικού κόλπου.

Καθ’ όλες τις μέρες θα κάνουμε και βιωματικά πειράματα επί της φυσικής – αλκαλικής διατροφής και φυσικής καλλιέργειας με θεωρητική προσέγγιση  και με εργασία σε λαχανόκηπο παραδοσιακής καλλιέργειας.

Πολύ συνοπτικά και ενδεικτικά θα επιθυμούσαμε να ανταλλάξουμε μεταξύ μας καλές πρακτικές σε θέματα όπως φυσική καλλιέργεια, φυσική δόμηση ενέργεια, βότανα, κατασκευές, άσκηση (γιόγκα, τάι τσι) και αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων-αποσπασμάτων με θέμα την σχέση του ανθρώπου με τα άλλα πλάσματα (φυτά και ζώα). Επιλέξτε βιβλίο και φέρτε το μαζί σας για να διαβάσετε. Μπορείτε να βγείτε και εκτός θέματοςΑΝ θέλετε να μας διαβάσετε κάτι αγαπημένο σας ή που θεωρείτε σημαντικό και δυνατό. Κάθε είδους μουσικό όργανο είναι ευπρόσδεκτο.

Αναμένουμε την εκδήλωση της συμμετοχής σας και την επιθυμία σας να μοιραστείτε μαζί μας κάποια γνώση σας ή δεξιότητα που ανήκει στον κύκλο των καλών πρακτικών.

Η ελευθερία του καθενός να κάνει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε ώρα επιθυμεί είναι δεδομένη, το πρόγραμμα που θα συνδιαμορφωθει είναι ενδεικτικό, προέχει η ζωή, τα μπάνια, η φροντίδα του φυσικού εαυτού μας.

Ο κατασκηνωτικός χώρος είναι ανοιχτός, όπου μπορούν να στηθούν σκηνές και  διαθέτει παροχές νερού, τουαλέτας (σε παρακείμενο καφέ),  ενώ θα στηθεί αυτοσχέδια κουζίνα και ηλιακός φούρνος. Επίσης η τοπική δανειστική ποδηλατολέσχη ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΡΕΑ θα διαθέτει ένα αριθμό ποδηλάτων για τις βόλτες των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα με ευθύνη των συνοδών τους

Δηλώσεις συμμετοχής στο  biomonoia@GMAILcom

τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 6944508731

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες μπορούν, να έρθουν για τις διακοπές τους και για “ανεπίσημο απλεπιστήμιο” όσες μέρες επιθυμούν εως το τελος του καλοκαιριου και μετά το Απλεπιστήμιο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν 

Πηγή : https://biomonia.wordpress.com/