Βιωματικό λογοτεχνικό εργαστήρι

Volissos

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Βολισσό

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει το Σάββατο 3, την Κυριακή 4 και την Δευτέρα 5 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει: Καθημερινή περισυλλογή τροφής από τις φάρμες φυσικής καλλιέργειας, ομαδικό μαγείρεμα, γεύματα και ολοήμερη σχεδόν συνύπαρξη μεταξύ μας και με τα άλλα πλάσματα που ζουν στο κτήμα, θεωρία και πρακτική επί της τέχνης του λόγου, ασκήσεις επί χάρτου, ομαδική ανάγνωση και σχολιασμό των κειμένων μας, προαιρετική απογευματινή εργασία στον μπαξέ, θαλάσσια μπάνια και γνωριμία με την τριγύρω φύση.

Διαμονή στο σπίτι της Λογοτεχνίας στη Βολισσό

Θέσεις συμμετοχής το πολύ 7

Έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής 1. Υπολείπονται το πολύ 6 θέσεις

Κόστος συμμετοχής 80 ευρώ/συμμετέχοντα

Δηλώσεις: akridaki@gmail.com, 6977000744

 

Απόκριση του Γιώργου Καρυστινού που συμμετείχε στο αντίστοιχο πασχαλινό εργαστήρι:

“Κάπως έτσι φαντάζομαι θα έπρεπε να ήταν τα σχολειά για να τα αγαπήσουμε. Μάθημα στη φύση, κάτω από τα δέντρα, δίπλα στη θάλασσα και ο δάσκαλος – γνώστης του αντικειμένου του -  να μεταδίδει τις γνώσεις του με ηρεμία και χαμόγελο.

Έτσι ανάμεσα σε θαλασσινούς περιπάτους, συλλογή της τροφής μας, ομαδικό μαγείρεμα, φυσική καλλιέργεια, συζητήσεις, εκδρομές και πολιτιστικά δρώμενα, γράψαμε, διαβάσαμε, συζητήσαμε και ακούσαμε σημαντικές συμβουλές και τεχνικές λογοτεχνικής γραφής από τον Γιάννη Μακριδάκη. Και ήταν ο τρόπος του τόσο φυσικός και οι παρατηρήσεις του τόσο στοχευμένες, που θα ήταν αδύνατον να φύγεις δίχως να πάρεις πράγματα μαζί σου. Κατάφερε δε, μόλις σε τρεις μέρες, να δημιουργήσει σχέσεις ζωής μεταξύ εκεινού και των μαθητών του, τέτοιες που μόνο οι ιδιαίτεροι άνθρωποι ξέρουν να χτίζουν.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, όμως μια από τις συμβουλές, που πήραμε, ήταν να μην πλατειάζουμε και να δίνουμε πάντα στον αναγνώστη κίνητρο για να πάει παρακάτω. Και αν το παρακάτω είναι τα επόμενα λογοτεχνικά εργαστήρια που διοργανώνει, το κίνητρο είναι σίγουρα ο άνθρωπος Γιάννης Μακριδάκης.

Γιάννη σε ευχαριστώ για την εμπειρία. Θα ανταμώσουμε ξανά!“

Πηγή : http://yiannismakridakis.gr/?p=9658